fbpx
vysvětlení angličiny

…se často ptají moji studenti, když probíráme jinak nudnou gramatiku.

A moje odpověď?

Většinou říkám, že nevím, ale nedávno mě napadlo, že to, jak to učím já je možná až příliš jednoduché.

Možná to není dost cool, dost složité, dost akademické, dost “profesionální”. Samé kartičky, legrácky, pár Zlatých pravidel a to má být všechno?

Vždyť to by pak mohl anglicky mluvit každý!

To už trochu přeháním, ale debata pod jedním z mých příspěvků, kde jsem popisovala, jak učím, mi připomněla, že pokud je pro někoho angličtina snadná, tak často nechápe, jak to, že ti druzí to taky tak nemají. A pokud je takový člověk učitel angličtiny, tak může spoustu svých studentů snadno deprimovat, odradit a znechutit jim angličtinu na celý život.

A to už nepřeháním, protože takové studenty pak často potkávám já. Nebo oni mě? Dospělé (i dospívající), šikovné v různých oborech, ale s pocitem, že na angličtinu nemají buňky, že se jí nikdy nenaučí, že jim prostě nejde, že jsou na ní hloupí. A po pár týdnech s kartičkami, legráckami, Zlatými pravidly a vůbec s tím mým přístupem jsou najednou úplně jiní. Stále dospělí (či dospívající), stále šikovní v těch svých oborech, ale zároveň v mnohem větší pohodě se svou angličtinou, s mnohem větším jazykovým sebevědomím. Nebojí se využít, co znají a jsou si konečně jistí tím, že co neznají, to se zvládnou naučit. Nebo se tomu ještě šikovně vyhnout 🙂 

Pokud znáte někoho, kdo by potřeboval překonat bloky v angličtině, dejte jim o mě vědět, sdílejte moje příspěvky nebo jim na mě dejte odkaz. Třeba jim tím pomůžete splnit si svůj sen.

Kdybyste si i vy chtěli základy angličtiny projít se mnou a mými metodami, tak pro úplné začátečníky mám krátký úvod do tajů angličtiny – online kurz angličtiny  V.Z.K.A.Z..

A pro ty z vás, kteří se cítíte být věčnými začátečníky a chcete se posunout dál, mám komplexní kurz základů angličtiny Konec věčného začátečníka. Má dvě části, které na sebe navazují a provedou vás vším, co potřebujete ze začátku znát. Tady najdete tu první část – Pevné základy angličtiny, a tady tu navazující – Od minulosti k budoucnosti.

Angličtina nemusí být těžká.

Mrkněte se na nabídku mých kurzů a přidejte se k nám!